• Lichtblauw
 • Wit
 • Oranje
 • Blauw
 • Donkerblauw
 • Brons
 • Lichtgrijs
 • Zwart
 • Rood
 • Donkerrood
 • Ik ben

  geïnteresseerd

  • Vraag een offerte aan
  • Vraag een proefrit aan
  • VRAAG BROCHURE AAN
  • Zoek een dealer
  • Stel uw Fioriono samen

ZIJSCHUIFDEUR

De brede zijschuifdeur - met een hoogte van 1041 mm en breedte van 644 of 570 mm afhankelijk van de uitvoering - garandeert een uitstekende toegang tot de laadruimte.
Dankzij de verticale handgreep is hij vlot met zowel de linker- als rechterhand te openen.

*Een tweede zijschuifdeur is optioneel leverbaar.

TOEGANKELIJKHEID

De laaddrempel van slechts 527 mm maakt gemakkelijk laden en lossen mogelijk.

RUIMTE EN VEELZIJDIGHEID

Wendbaar en compact

Zijn compacte buitenafmetingen (lengte 3957 mm, breedte 1716 mm) maken de Fiorino tot een ideale bestelwagen voor de stad.

De laadruimte is dankzij de regelmatige, bijna vierkante vorm verbazingwekkend ruim: met een lengte van 1523 mm, breedte van 1716 mm, hoogte van 1070 mm en breedte tussen de wielkasten van 1046 mm is hij goed voor een inhoud 2,5 m3.

TUSSENSCHOT

De cabine is door een tussenschot van de laadruimte gescheiden. Dit tussenschot is standaard voorzien van een ruit, maar als optie ook leverbaar in een geheel dichte uitvoering.

In de stad is het belangrijk om op te vallen. En dat is precies wat de Fiorino doet: zijn fraaie, Italiaanse design en sierlijke frontgrille geven hem de uitstraling van een personenauto. Maar voor wie zijn brood met zijn auto moet verdienen, zijn goede looks niet het enige dat telt. De Fiorino combineert daarom zijn stijlvolle uiterlijk met een regelmatig gevormde, veelzijdige laadruimte met een inhoud van 2,5 m3. Deze is gemakkelijk toegankelijk via twee asymmetrische achterdeuren (40/60) die tot 180° kunnen worden geopend en een brede zijschuifdeur met ergonomische, verticale handgreep. Ook verder beschikt de Fiorino over uitstekende papieren: met een laadvermogen tot 660 kg, draaicirkel van 9,95 meter en laaddrempel van slechts 527 mm heeft hij alles in huis voor de meest uiteenlopende kleine transportklussen.

AFMETINGEN

Lengte
Breedte
Hoogte

3957 mm
1716 mm
1721 mm

AFMETINGEN LAADRUIMTE

Lengte
 
Breedte
Breedte tussen de wielkasten
Hoogte
Laaddrempel

1523 mm (CNG 1452 mm) *Met bijrijdersstoel neergeklapt
1473 mm
1046 mm
1205 mm (CNG 1070 mm)
527 mm (CNG 677 mm)

AFMETINGEN ZIJSCHUIFDEUR

Maximale breedte
Maximale breedte
Hoogte

644 mm
570 mm
1041 mm
 *Met bijrijdersstoel neergeklapt

In de stad is het belangrijk soepel door het verkeer te kunnen bewegen. De Fiorino is daarom leverbaar met een viertal vlotte en zuinige Euro 6-motoren op benzine, diesel en aardgas die een hoog prestatieniveau combineren met een milieubewust karakter. Voor ondernemers met een groen hart die maximaal willen besparen zijn de dieselversies ook verkrijgbaar met het EcoJet-pakket: hiermee is een reductie van de emissies en het brandstofverbruik tot 14% mogelijk. Voor maximaal rijcomfort in het stadsverkeer is de Fiorino ook leverbaar met geautomatiseerde ComfortMatic-versnellingsbak.

1.3 16v MultiJet 80 pk

Displacement

1248 cm3

Power

80 pk / 59 kW

Max torque

200 Nm bij 1500 t/min

Top speed

162 km/h

NEDC consumption

4,4 l/100 km

1.3 16v MultiJet 80 pk EcoJet

Displacement

1248 cm3

Power

80 pk / 59 kW

Max torque

200 Nm bij 1500 t/min

Top speed

162 km/h

NEDC consumption

3,9/3,8* l/100 km

*Met ComfortMatic-transmissie

1.3 16v MultiJet 95 pk

Displacement

1248 cm3

Power

95 pk / 70 kW

Max torque

200 Nm bij 1500 t/min

Top speed

167 km/h

NEDC consumption

4,4 l/100 km

1.3 16v MultiJet 80 pk EcoJet

Displacement

1248 cm3

Power

95 pk / 70 kW

Max torque

200 Nm bij 1500 t/min

Top speed

167 km/h

NEDC consumption

3,9 l/100 km

1.4 Fire

Displacement

1368 cm3

Power

77 pk / 57 kW

Max torque

115 Nm bij 3000 t/min

Top speed

157 km/h

NEDC consumption

6,9 l/100 km

1.4 Natural Power

Displacement

1368 cm3

Power

77/70** pk / 57/51** kW

Max torque

115/104* Nm bij 3000 t/min

Top speed

149 km/h

NEDC consumption

6,8/4,4** l/100 km

**Bij rijden op aardgas

De dieselmotoren van de Fiorino zijn ook leverbaar in een EcoJet-versie die een aanzienlijke vermindering van het brandstofverbruik en de emissies mogelijk maakt.

De ComfortMatic-transmissie biedt de keuze uit drie bedieningsstanden:
- Automatic: automatische bediening voor normale rijomstandigheden
- Automatic/Economy: automatische bediening met schakelkarakteristiek afgestemd op een zo laag mogelijk brandstofverbruik
- Manual: handmatige sequentiële bediening

EcoJet

De dieselmotoren van de nieuwe Fiorino zijn ook leverbaar in een EcoJet-versie die een aanzienlijke vermindering van het brandstofverbruik en de emissies mogelijk maakt, dankzij de toepassing van een Start&Stop-systeem, een ‘intelligente’ laadstroomregeling en een oliepomp met variabele opbrengst. Samen kan dit een besparing op het brandstofverbruik van maar liefst 14% opleveren, wat neerkomt op een verbruik van 3,8 l/100 km in de gecombineerde cyclus en een CO2-emissie van 100 g/km (bij toepassing van ComfortMatic-transmissie).

Natural Power

Het bi-fuel-brandstofsysteem van de 1.4 Natural Power benzine-/aardgasmotor maakt een aanzienlijk verlaging van de brandstofkosten mogelijk. Daarnaast biedt de Natural Power-versie:

 • Een actieradius van ongeveer 910 km, dankzij het maximum vulgewicht van 13,2 kg voor de aardgascilinders, in combinatie met de standaard-benzinetank van 45 liter.
 • Een volkomen vlakke laadvloer boven de aardgastanks.
 • Optimale inzetbaarheid in milieuzones of bij andere verkeersontmoedigende milieumaatregelen.

Onderhoudsinterval

De geringe onderhoudsbehoefte maakt de nieuwe Fiorino ongekend productief. Zo hebben de versies met MultiJet II-dieselmotor een onderhoudsinterval van 35.000 km, wat een belangrijke besparing in tijd en kosten betekent.

EXTERIEUR
Cabine
Airbags en veiligheidsgordels
Remsysteem
START&STOP
EXTERIEUR
De Fiorino kenmerkt zich door een moderne en dynamische styling die zijn verwantschap met de andere modellen van Fiat Professional-range benadrukt. De voorbumper en grille geven hem de uitstraling van een personenauto, terwijl de hooggeplaatste koplampen zijn functionaliteit als bedrijfswagen benadrukken: in deze positie zorgen ze namelijk niet alleen voor voortreffelijke lichtopbrengst, maar zijn ze ook goed beschermd tegen parkeerschade.
Cabine
Een veilige werkomgeving
De cabine vormt een onvervormbare veiligheidskooi: kreukelzones aan de voor- en achterzijde absorberen de energie bij een eventuele botsing.
De stootstrips op de zijkanten van de carrosserie kunnen eenvoudig worden vervangen, waardoor de reparatiekosten bij een schade laag blijven.
De forse bumpers zonder scherpe randen bieden optimale bescherming bij botsingen met lage snelheden.
Airbags en veiligheidsgordels
Optimale bescherming voor zowel de bestuurder als andere inzittenden.
Driepuntsveiligheidsgordels met gordelspanners en spankrachtbegrenzers.
Vier airbags: een frontairbag voor de bestuurder (standaard), een frontairbag voor de bijrijder en twee zijairbags (optioneel).
Remsysteem
Veilig, doelmatig en betrouwbaar
Standaard is de Fiorino uitgerust met:
Schijfremmen op de voorwielen en trommelremmen op de achterwielen.
ABS met EBD (elektronische remkrachtverdeling): voorkomt blokkeren van de wielen bij krachtig afremmen en verdeelt de remkracht optimaal over de voor- en achterwielen.
START&STOP
Start&Stop schakelt bij korte stops in het verkeer, bijvoorbeeld bij het wachten voor een verkeerslicht, tijdelijk de motor uit en start deze weer automatisch zodra het koppelingspedaal wordt ingedrukt.
ESC
HILL HOLDER
CRUISE CONTROL
TRACTION +
TURNING CIRCLE
ESC
De ESC-stabiliteitsregeling grijpt bij verlies aan grip van de banden in een bocht of bij een uitwijkmanoeuvre in om het voertuig bestuurbaar te houden.
CRUISE CONTROL
Maakt het mogelijk automatisch een ingestelde kruissnelheid aan te houden zonder gebruik van het gaspedaal.
TRACTION +
Verbetert de tractie in situaties met weinig grip (sneeuw, ijs, modder, etc.). Wanneer een van de aangedreven wielen doorslipt of de grip van beide wielen niet gelijk is, zorgt het systeem dat de aandrijfkracht wordt overgebracht naar het wiel dat nog wel voldoende grip heeft.
TURNING CIRCLE
Een compacte bestelauto met dimensies vergelijkbaar met die van een personenauto. Prestaties en wendbaarheid, mede dankzij de draaicirkel van slechts 9.95 m.

*parkeersensoren op aanvraag
VOORAANZICHT
ZIJAANZICHT

BEDIENINGSTOETSEN OP STUURWIEL

De bedieningstoetsen op het stuurwiel maken het mogelijk te bellen of de radio te bedienen zonder de handen van het stuur te hoeven nemen.

RADIO VERSIES

De nieuwe Fiorino biedt bovendien drie verschillende radio's. De standaard versie beschikt over een CD-speler, de tweede versie heeft een groter beeldscherm en DAB radio. De meest luxe uitvoering heeft een 5" Bluetooth touchscreen radio en navigatiesysteem.

Airconditioning

Een handmatig bediende airconditioning met pollenfilter is al naar gelang de modeluitvoering standaard of als optie leverbaar. Alle modeluitvoeringen zijn standaard uitgerust met een effectief werkend ventilatiesysteem met vier verstelbare luchtroosters in het dashboard. Acht uitstroomopeningen zorgen voor een gelijkmatige luchtverdeling en een snelle ontwaseming van de ruiten.

Infotainment

Het Uconnect™ Radio-infotainmentsysteem omvat onder andere een 5-inch kleurentouchscreen, Bluetooth®, mp3-speler, USB-aansluiting, Aux-ingang en bedieningstoetsen op het stuurwiel. Het systeem kan desgewenst worden opgewaardeerd met een geïntegreerd navigatiesysteem. De Fiorino is ook verkrijgbaar met een radio/cd-/mp3-speler met DAB-voorbereiding als optie.

COMFORT-MATIC ROBOTIZED GEARBOX MTA

The prompt response and precision of a manual gearbox with the benefit of not having to use the clutch, just like an automatic gearbox, efficient and comfortable, perfect for driving in city traffic.

Onafhankelijke vergrendeling

De voorportieren en achterdeuren zijn onafhankelijk van elkaar te vergrendelen. Dit maakt het mogelijk de cabine tijdens het laden en lossen veilig af te sluiten. Afhankelijk van de modeluitvoering standaard of als optie leverbaar.

Verhoogd laadvermogen

50 kg extra laadvermogen. Afhankelijk van de modeluitvoering standaard of als optie leverbaar voor versies met dieselmotor.

Verlichting

Uitneembare lamp, bevestigd in een houder aan de zijkant van de laadruimte (optie):
- Fungeert als gewone plafondverlichting bij plaatsing in de houder.
- Kan worden uitgenomen om te worden gebruikt als zaklantaarn.

12V-aansluiting

De laadruimte kan optioneel worden uitgerust met een handige 12V-aansluiting.

CABINE

Comfortabele werkplek
De bestuurdersplaats is ontworpen als een comfortabele werkplek, waarbij aan elk detail is gedacht.
· Het stuurwiel is optioneel verkrijgbaar met telefoon- en audiobedieningstoetsen en/of lederen bekleding.
· Het instrumentenpaneel heeft permanente achtergrondverlichting voor een betere afleesbaarheid.

ERGONOMIE

Comfort en functionaliteit
De Fiorino biedt een hoog comfort voor zowel de bestuurder als de bijrijder. Dankzij de ruime verstelmogelijkheden van de stoelen en het verstelbare stuurwiel vindt iedereen, ongeacht zijn postuur, eenvoudig een prettige zitpositie.
Al naar gelang de modeluitvoering is de bestuurdersstoel in hoogte verstelbaar en voorzien van lendensteunverstelling en een neerklapbare armleuning.
De versnellingspook bevindt zich gemakkelijk onder handbereid op de middenconsole van het dashboard.

Opbergruimte en functionele extra's

Volop opbergmogelijkheden
De cabine biedt volop opbergmogelijkheden voor persoonlijke bezittingen, werkdocumenten en andere dingen, zoals een tablet, A4-blocnote of éénliterfles. Het dashboardkastje is groot genoeg voor het veilig uit het zicht opbergen van een laptop en de middenconsole bevat een bekerhouder, een 12V-aansluiting en een USB-lader van 5V. De handige, opklapbare documenthouder (optie) is ideaal om afleveringsbonnen of wegenkaarten binnen handbereik te houden.

COMFORT
TECHNOLOGIE
FUNCTIONALITEIT
ONTDEK DE NIEUWE FIORINO

KLANTENSERVICE

Meer weten

HULP BIJ PECH ONDERWEG

Meer weten
MEER WETEN?

Vraag een proefrit aan

Vraag een offerte aan