CNG


  Met Groengas lacht u iedereen uit!

  Bij Fiat zijn we al jaren overtuigd van de voordelen van het rijden op Groengas in vergelijking met traditionele brandstoffen. Lees nu zelf waarom u met Groengas iedereen uitlacht:

  DE PRESTATIES

  Met een Groengas auto hoeft u geen enkele concessie te doen aan comfort, laadvermogen of betrouwbaarheid in vergelijking tot auto's die op traditionele brandstof rijden.

  KOPPOSITIE IN SCHOON

  Fiat behoort terecht bij de kopgroep van schone Europese automerken. We hebben een schat aan ervaring op het gebied van Groengas en hebben sinds 1997 ruim 550.000 auto's op aardgas verkocht. Dat maakt Fiat, al zes jaar op rij, een van de schoonste auto's van Europa.

  AF-FABRIEK

  Alle Fiat modellen op Groengas worden af-fabriek geleverd. Dit betekent dat de tanks onder de auto worden gemonteerd en dus in het design zijn meegenomen waardoor de tanks geen kofferruimte in beslag nemen. Voor alle Fiat modellen op Groengas geldt de Fiat fabrieksgarantie.

  HET MILIEU

  Ten opzichte van traditionele brandstoffen heeft Groengas de laagste CO2-uitstoot en leidt het tot een verbetering van de luchtkwaliteit (vrijwel geen fijnstof en NOx). Ten opzichte van aardgas heeft het bovendien het voordeel dat het wordt geproduceerd uit biogas. Dit reduceert de CO2-emissies met minimaal 73%. Qua belasting wordt er bij Groengas gekeken naar well to wheel. Dit wordt niet alleen gebaseerd op de uitstoot van de auto, maar ook op hoe de energie gewonnen wordt en hoe milieubelastend het afbreken van de auto is. Iets wat bij Groengas auto's uitermate positief uitvalt en u dus veel belastingvoordeel oplevert.

  FINANCIEEL

  Het rijden in een Fiat Groengas auto levert u een aantal financiële besparingen op.

  • U heeft ongeveer 50% voordeel ten opzichte van de benzineprijs.
  • Groengas tankt u in kilo's: gemiddeld betaalt u voor een volle tank tussen de € 12,- en € 25,-. Dit is afhankelijk van het model.
  • Afhankelijk van de regio waarin u woont, krijgt u tot wel € 4.250,- overheidssubsidie per auto.
  • Mocht u gebruik maken van de sloopregeling, dan kan uw voordeel oplopen tot wel € 7.750,- (Den Haag).

  Fiat Fiorino  11.625,-
  Subsidie* 4.250,-
  ______________________
  7.375,-  * Afhankelijk van de regio waarin u woont. Het subsidiebedrag van € 4.250,- geldt voor de regio Haaglanden. De regio Haaglanden omvat de volgende gemeentes: Delft, Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Wassenaar, Westland, Zoetermeer.