Fiat Fiorino | Kleine bestelauto | Fiat bedrijfswagens


Overzicht model

  Efficiëntie

  Milieubewust en economisch

  EcoJet

  De dieselmotoren van de nieuwe Fiorino zijn ook leverbaar in een EcoJet-versie die een aanzienlijke vermindering van het brandstofverbruik en de emissies mogelijk maakt, dankzij de toepassing van een Start&Stop-systeem, een ‘intelligente’ laadstroomregeling en een oliepomp met variabele opbrengst. Samen kan dit een besparing op het brandstofverbruik van maar liefst 14% opleveren, wat neerkomt op een verbruik van 3,8 l/100 km in de gecombineerde cyclus en een CO2-emissie van 100 g/km (bij toepassing van ComfortMatic-transmissie).
  Start&Stop is een systeem dat de motor afzet bij korte stops in het stadsverkeer, bijvoorbeeld voor een verkeerslicht, en weer automatisch start zodra het koppelingspedaal wordt ingedrukt.

  Natural Power

  Het bi-fuel-brandstofsysteem maakt een aanzienlijk verlaging van de brandstofkosten mogelijk. De 1.4 Natural Power benzine-/aardgasmotor heeft in de gecombineerde rijcyclus een officieel brandstofverbruik van 4,4 kg aardgas/100 km. Daarnaast biedt de Natural Power-versie:

  • Een actieradius van ongeveer 910 km, dankzij het maximum vulgewicht van 13,2 kg voor de aardgascilinders, in combinatie met de standaard-benzinetank van 45 liter.
  • Optimale inzetbaarheid in milieuzones of bij andere verkeersontmoedigende milieumaatregelen.
  • Een volkomen vlakke laadvloer boven de aardgastanks. De vloer is bovendien voorzien van een handige ‘cargo box’: deze via een luik toegankelijke opbergruimte bestaat uit meerdere compartimenten van verschillende afmetingen.

  Gemaakt om op te slaan

  Cruise control is als optie leverbaar op de versies met dieselmotor. Deze voorziening leidt in de regel tot een zuiniger rijstijl en een grotere veiligheid. Speciaal voor wagenparkbeheerders kan het systeem worden uitgebreid met een snelheidsbegrenzer wat eveneens bijdraagt om een zuinige, schone en veilige rijstijl.

  Onderhoud
  De geringe onderhoudsbehoefte maakt de nieuwe Fiorino ongekend productief. Zo hebben de versies met MultiJet II-dieselmotor een onderhoudsinterval van 35.000 km, wat een belangrijke besparing in tijd en kosten betekent.

   Technische gegevens

    Galerie