Doblo Combi


Overzicht model

  Veiligheid

  Veiligheid op de eerste plaats

  ESC

  Actieve assistentie in kritieke situaties
  Elektronische stabiliteitsregeling (ESP) zorgt voor behoud van de koersstabiliteit bij plotselinge uitwijkmanoeuvres of in te snel genomen bochten. De Hill-Holder-functie vergemakkelijkt het wegrijden tegen een helling op door automatisch de juiste remkracht te leveren zonder dat de handrem hoeft te worden gebruikt. Het ESC-systeem is gecombineerd met hydraulische remassistentie (HBA).

  ABS+EBD

  Effectief en gecontroleerd remmen onder alle omstandigheden
  Het ABS-remsysteem met vier sensoren en elektronische remkrachtregelaar (EBD) voorkomt het blokkeren van de wielen bij krachtig remmen, zodat de auto bestuurbaar blijft en onder alle omstandigheden een progressieve remwerking met een zo kort mogelijk remweg is gegarandeerd.

  ​Traction+

  Betere wegligging in alle weg- en weersomstandigheden
  Dit intelligente elektronische differentieel zorgt voor een verbetering van de handling en de veiligheid, met name op gladde of slechte wegen.

  • In situaties waarbij één van de aangedreven wielen doorslipt of de grip van beide wielen niet gelijk is, zorgt het systeem dat de aandrijfkracht wordt overgebracht naar het voorwiel dat nog wel voldoende grip heeft, zodat de auto niet gaat slippen en ook kan wegrijden op modder, sneeuw of ijs
  • Geen extra voertuiggewicht
  • Kan met behulp van een schakelaar op het dashboard worden ingeschakeld bij rijsnelheden tot 30 km/h en is automatisch voorzien van 16" "all season" banden en wielen, en bodembescherming

  leverbaar vanaf tweede kwartaal 2015

  Airbags en anti-whiplash hoofdsteunen

  Optimale bescherming voor de inzittenden
  • Frontairbag voor bestuurder (standaard) en bijrijder (optioneel)
  • Zijairbags voor bescherming hoofd en borstkas (optioneel)
  • Anti-whiplash hoofdsteunen: bewegen bij een botsing automatisch naar de nek van de inzittende om een ‘whiplash’ te voorkomen.

  Parkeersensoren

  Vlot en schadevrij inparkeren
  • De parkeersensoren in de achterbumper geven de bestuurder bij het achteruit rijden informatie over eventuele obstakels achter de auto
  • Het systeem wordt automatisch geactiveerd bij het inschakelen van de achteruitversnelling
  • De frequentie van het geluidssignaal neemt toe naarmate het obstakel dichterbij komt. Wanneer een minimale veilige afstand wordt bereikt, gaat het signaal over in een continue pieptoon

  Achterbankspiegel

  Om de passagiers op de achterbank in de gaten te houden. Een handige oplossing voor wie regelmatig kinderen in de Doblò Combi vervoert.

  Bandenspanningssensoren (TPMS)

  Alles onder controle
  De bandenspanningssensoren van het TPMS-systeem controleren permanent de bandenspanning. Een eventueel spanningsverlies wordt meteen aangegeven op het display in het dashboard.

  Carrosserieconstructie

  Een veilige werkplek
  • In de carrosserie zijn kreukelzones opgenomen die de energie bij een eventuele botsing effectief opvangen
  • Het interieur wordt omgeven door een ingebouwde veiligheidskooi, compleet met verstevigingsbalken in de portieren
  • De bumpers zijn voorzien van ingebouwde verstevigingsbalken die bij een botsing op gecontroleerde wijze vervormen
   Technische gegevens

    Galerie